چارلز رابرت داروین زیستشناس و زمینشناس انگلیسی بود که بیش از هر چیز برای یافتههایش در زمینهٔ دانش فرگشت شناخته میشود. نظریه او میگوید همهٔ گونهها دارای نسب مشترک هستند و از طریق فرایندی به نام انتخاب طبیعی تکامل یافتهاند.
داروین در 12 فوریه 1809 در شربری، انگلستان به دنیا آمد. او در دانشگاه کمبریج تحصیل کرد و در آنجا در رشته الهیات و پزشکی تحصیل کرد. با این حال، علاقه اصلی او به تاریخ طبیعی بود. در سال 1831، داروین به عنوان طبیعیدان به کشتی بیگل منصوب شد که قرار بود به سفری تحقیقاتی به دور دنیا برود.
داروین در طول سفر بیگل، نمونههای زیادی از گیاهان و جانوران از سراسر جهان جمعآوری کرد. او همچنین مشاهدات دقیقی از این گونهها انجام داد. این مشاهدات و نمونهها به او کمک کردند تا نظریه فرگشت خود را توسعه دهد.
داروین در سال 1859 کتاب «خاستگاه گونهها» را منتشر کرد. این کتاب نظریه فرگشت داروین را به طور کامل توضیح داد. نظریه داروین انقلابی در علم زیستشناسی ایجاد کرد و تأثیر عمیقی بر فلسفه، دین و فرهنگ داشت.
داروین در 19 آوریل 1882 در سن 73 سالگی درگذشت. او یکی از تأثیرگذارترین دانشمندان تاریخ است و نظریه او هنوز هم یکی از پایههای اساسی زیستشناسی است.